6.6.2023 | Rocky road

Hyvä mökkituliainen

Kokosin RoRo-mallin ydinajatukset pieneksi kirjaseksi, 35 sivun pamfletiksi. Sen nimi on: Työttömästä vaikuttajaksi – miten RoRo-malli ratkaisee (melkein) kaikki Suomen ongelmat. Pamfletti on mainio mökkituliainen yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneelle ystävälle tai sukulaiselle. Pamfletti on helppo ja nopea lukea läpi, mutta se saa ihmisen takuuvarmasti ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta. Jos Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali Porin SuomiAreena kuuluu oleellisena osana sinun tai ystäväsi kesään, silloin tämä pamfletti on tämän kesän must-lukemistoa.

Pamfletti herättää myös takuuvarmasti keskustelua saunan lauteilla tai mökkiterassilla. Keskustelu voi käynnistyä vaikkapa seuraavasta pamfletin kappaleesta: Vasemmisto ampuu mallin alas, koska heidän mielestään ainoa tapa ratkaista ongelmia on lisätä valtion menoja. Oikeisto ampuu mallin alas, koska heidän mielestään ongelmat ratkeavat sillä, että ihminen ottaa itseään niskasta kiinni. Minä väitän, että sekä oikeisto että vasemmisto ovat väärässä. Lisäraha ei enää tuota lisähyötyä – eikä sitä rahaa ole. Toisaalta ihminen, joka on saanut lapsena niukat eväät tai jota elämä on pahasti kolhinut, ei kykene ottamaan itseään niskasta kiinni. Viranomaisten lisäksi hän tarvitsee tavallisten ihmisten tukiverkoston pärjätäkseen elämässä. Pamfletista selviää, miten RoRo-malli luo tämän tukiverkoston.

Pamfletteja voi tilata Opus Liberum -nettikirjakaupasta hintaan 10€.

Kommentit

Risi sanoo:

Hienoa. Sopii hyvin ajankohtaan, jossa uusi hallitusohjelma yrittää löytää ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Jo pelkät muutosehdotukset saavat raivokkaita vastalauseita. Niiltä, jotka tekevät elämäntyötään heikompiosaisten puolustajina. Miksei huono-osaisille annettaisi mahdollisuutta nousta omille jaloilleen eikä olemaan pelkästään toisten avun varassa. Minä uskon, että mallisi saattaisi toimia ja olla avuksi monelle. Ainakin olisi syytä kokeilla!!!

Lisää kommentti

Kommentit julkaistaan vasta, kun ylläpitäjä on hyväksynyt ne.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *